Community Mountain - Daelsong, South Korea

 

Honorable Mention

 

Year  2014  Project Public Gymnasium  Client Daegu Architectural Culture Confederation  Phase Competition

 

 

We propose a mountain as a new landmark and gathering point for Dalseong.

 

An appropriate addition to the existing mountainous landscape, Community Mountain emerges from the site as an extension of the existing topography, shaping new connections with the city, Dalseong Sports Complex Park and new visual connections to the surrounding landscape.

A hiking trail, albeit a very gentle walkway that is easily accessible to everyone, spirals around the building connecting the ground floor with a public roof deck.

 

Although the gym program covers a significant portion of the site, the hiking trail is a way to reclaim that area for exterior public space for community events, exhibitions, shows and performances.

back to work

© Copyright 2017 OCD